meta name="google-site-verification" content="2R65aInoDbeJzhXwgg_Cax-3MSOC34M4Mmmy9X83NzA">
در احداث سردخانه بجز اجزای ساختمانی از قبیل ساخت سوله و کف سازی می بایست موارد زیر را در نظر گرفت :
تجهیزات موتورخانه ی سردخانه صنعتی
کمپرسور : کمپرسورهایی که عموما در سردخانه ها با هر نوع مبردی استفاده می شوند شامل دو گروه کمپرسورهای پیستونی و کمپرسورهای اسکرو می شوند.
کمپرسورهای اسکرو قابلیت تغییر ظرفیت به صورت پیوسته را داشته و بازده بالاتری نسبت به کمپرسورهای دیگر دارند.
کمپرسورهای پیستونی ساختار ساده تری داشته و قیمت پایین تری از انواع دیگر کمپرسور دارند.
کمپرسورهای دیگری هم تحت عنوان اسکرال در سیستمهای برودت و معمولا سیستمهای کوچک استفاده می شوند.
کندانسور: کندانسورها بسته به کاربرد و محل نصب انواع مختلفی دارند :کندانسورهای هوایی ، کندانسورهای آبی پوسته و لوله ، کندانسور تبخیری
اواپراتور : اواپراتور که در محل مصرف کننده برودت قراردارد و کار انتقال برودت به مصرف کننده را انجام می دهد بسته به نوع مصرف انواع گوناگونی دارد. به عنوان مثال در اتاقهای نگهداری سردخانه ها از اواپراتورهایی شامل کویل و فن استفاده می شود ولی برای خنک کردن آب و سیالات دیگر از اواپراتورهای پوسته و لوله و یا پلیتی استفاده می شود.
مبرد : انتخاب نوع مبرد به عوامل مختلفی بستگی دارد که اهم آنها عبارتند از : مقدار ظرفیت سردخانه ، بودجه اختصاص داده شده برای ساخت سردخانه ، بازده و میزان هزینههای نگهداری شامل هزینه های اوپراتوری و مصرف برق و استهلاک ، مطابقت با استانداردها و مسائل مربوط به محیط زیست .
بطور کلی در سردخانه های بزرگ در ایران ترجیحا از آمونیاک به عنوان مبرد استفاده می شود.در سردخانه های نسبتا بزرگ هزینه ماشین آلات سیستم آمونیاکی در مقایسه با سیستم فریونی بیشتر است ولی هزینه های نگهداری و تعمیر پایین تر و همچنین مصرف برق کمتری دارد.این در حالی است که در سردخانه های بسیار کوچک سیستم آمونیاکی مطلقا توجیه اقتصادی ندارد. لذا عموما توصیه می شود برای سردخانه های بزرگتر از 2000 تن از سیستم آمونیاکی استفاده شود.
مخازن: تعداد ، حجم و نوع مخازن بسته به مبرد ، ظرفیت و طراحی متغیر می باشد.
پمپها ( آمونیاک / آب ): در سیستمهای سرمایش صنعتی بسته به نوع مبرد و دیگر المانهای طراحی از پمپهای آب ، آمونیاک ، روغن و پمپ مبردهای ثانویه استفاده می شود.
شیرآلات و لوله و اتصالات : انتخاب شیرآلات و جنس و سایز لوله و اتصالات به نوع مبرد ، ظرفیت سردخانه، مسافت لوله کشی و دیگر المانهای طراحی وابسته می باشد.
کنترلرها : کنترلرها را می توان به سه دسته اصلی تقسیم کرد : الف – کنترلرهای مکانیکی ب- کنترلرهای الکترومکانیکی ج – کنترلرهای الکترونیکی.
در یک بررسی گذرا شاهد کاهش هرچه بیشتر تمایل به استفاده از کنترلرهای مکانیکی و گرایش بیشتر به بکارگیری کنترلرهای الکترونیکی می باشیم. دلیل این تغییر رویکرد را می توان در کاهش هزینه ها و بهینه سازی، مونیتورینگ، ثبت و پردازش دقیق تر و گسترده تر داده ها ، نصب و راه اندازی و کاربری آسان جستجو کرد.
کنترلرهای بکارگرفته شده در سردخانه ها معمولا جهت کنترل ،مونیتورینگ و ثبت اطلاعات مربوط به دما، فشار،اختلاف فشار،سطح مایعات و فلوی سیالات مختلف می باشد.